Stormloop inschrijvingen Sjors Sportief & Sjors Creatief!

 

sjors-combi

Na 1 dag al ruim 800 inschrijvingen

GOIRLE 12 oktober 2016 – Het cultuur- & sportstimuleringssproject ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ in de gemeente Goirle heeft deze week een vliegende start gemaakt. De groene wezentjes worden elk jaar weer populairder bij de basisschooljeugd, want vanaf het startschot op woensdag 12 oktober om 15.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sjorssportief.nl. Binnen een uur waren er al 300 kinderen die zich hadden opgegeven voor hun favoriete activiteit en na een dag inschrijven stond de teller al op 800 inschrijvingen voor de kennismakingsactiviteiten. Er kan nog het hele schooljaar worden ingeschreven.

 

Culturele Activiteiten

Heel veel sporten waren weer erg in trek, vooral de Olympische sporten en Lasergamen kregen veel aanmeldingen. Aan de creatieve kant waren Tekenen, Koken & Muziek maken zeer populair.

Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Cursussen die dus al vol zitten hebben vaak een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele sporten, waaronder badminton, tennis, judo, hockey en kinderyoga.

 

Laagdrempelig en toegankelijk voor alle basisschoolkinderen

Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sportieve en culturele activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Goirle heeft in samenwerking met de verenigingen haar krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle ‘Sjorsboekje’, waarin meer dan 60 activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit de gemeente hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Het Sjorsboekje is ook op de website www.sjorssportief.nl te downloaden. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel activiteiten inschrijven als ze willen.

 

Meer informatie

Het verbinden van kinderen aan sport is een van de speerpunten uit het gemeentelijk sportbeleid. Sjors is een van de instrumenten die de gemeenten inzet om de beleidsdoelen te behalen.

Sjors Sportief / Creatief is een concept van Cultuur- en Sportstimulering Nederland. Het is een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en culturele activiteiten. Meer informatie is te vinden op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.